Bakuchiol- naturligt retinol

19.09.2022

BAKUCHIOL

Den ständiga ansträngningen och önskan om slät, glänsande och vacker hud har funnits sedan människans begynnelse.

I ett avancerat samhälle översvämmar formler för en bättre och vackrare hy marknad i form av olika kosmetiska produkter där "retinol" är representerad i en mycket stor andel. En av föreningarna från vitamin A gruppen, jämnar ut hud, hjälper mot rynkor, akne, hudirritation m.m. Eftersom det nuförtiden finns fler och fler personer med överkänslig hud, finns det begränsningar kring användningen av retinol såsom ljuskänslighet, torkad hud vid för stor användning... osv.

Det var därför vi vände oss till naturen och vi kan säga att huvudtrumfkortet i form av "naturlig växtretinol" är BAKUCHIOL.

Vad är Bakuchiol?

Bakuchiol är en ingrediens isolerad från frön och växt av Psoralea corylifolia, som även kallas Bakuchi, och har använts i hundratals år för att behandla sår, påskynda läkning, minska rodnad och minska irritation i utslag.

Precis som "riktig" retinol verkar Bakuchiol med att snabba på cellomsättningen, påskyndar den naturliga processen och stimulerar produktionen av flera typer av kollagen i vår hud. Detta påverkar direkt minskningen av rynkor, minskar solskador i ansiktet och stärker huden.

Till skillnad från retinol är bakuchiol inte ljuskänsligt, så när den utsätts för solen orsakar den inte skador eller fläckar på huden.

Efter långvarig användning har det visat sig att minska hudens strävhet och torrhet. Eftersom den inte orsakar irritation eller minskar talgkörtlarna, rekommenderas den också för personer med mycket känslig och oren hud.

Pure 100% Bakuchiol finns i vår Citronmelliss dag- och natt anti-age kräm, Hedblomster kräm, Serum för torr och fet hud samt i Lyxig närande ögonkräm.