PLASMA LIFT SKIN TIGHTENING

Plasma pennan ger dig ögonlocksplastik utan kniv

Det är nu möjligt att strama upp slapp hud både i ansiktet och på kroppen utan varken kniv eller injektioner, tack vare en revolutionerande elektrostatisk teknologi. Behandlingen är helt ytlig, vilket innebär att man aldrig sticker hål i huden eller jobbar inuti huden.Uppstramning av slapp hud, t.ex.

hängande ögonlock,

påsar under ögonen,

"kalkonhäng",

"hamsterpåsar" på halsen och kinderna,

korrigering av djupare rynkor, fina linjer och ojämn hy,

korrigering av ärr, bristningar, milier, gropar och ojämnheter,

korrigering av åldersfläckar, pigmentfläckar och brustna blodkärl.


Så här fungerar det:

Plasma pennan har en tipp som konverterar ström till en elektrostatisk impuls. När tippen kommer nära huden skapas en syre-kvävemix som avger en blixt av plasmaljus. Under en tiondels sekund öppnas en mikrokanal i huden och värmen från plasmablixten gör att överflödig vätska ångas ut ur huden, vilket resulterar i en omedelbar åtstramning. Den ytliga "skadan" som uppstår stimulerar hudens förnyelse av fibroblaster, som är en viktig del i hudens självläkning och kollagenproduktion.

Så går det till:

Området som ska behandlas bedövas med kräm i 10-45 minuter innan behandlingen, den varierande tiden är beroende på vilken salva som används. Därefter "bränner" man med plasmapennan över området som ska behandlas. Det finns tre olika tekniker med olika funktioner beroende på behandlingsområde och syfte. Vid ögonlockslyft bränner man små prickar i ett särskilt 5-punktsmönster, den mest effektiva metoden för åtstramning av huden.


Efter behandlingen:

Direkt efter behandlingen syns de små brunaktiga prickarna tydligt och viss rodnad och svullnad kan uppstå. En del kunder kan få svullnader de första dagarna. Svullnad kan uppstå de första 2-5 dagarna och går ner efter 3-5 dagar, och kan dämpas med kylblock. Behandlar man ögon kan man få stor svullnad runt ögon tredje eller fjärde dagen. Det går bra att använda CCcream med spf 30-50 över prickarna eftersom behandlingen är ytlig. Prickarna blir till torra små skorpor som faller av efter 5-7 dagar.

Efter behandlingen drar huden ihop sig och det slutliga resultatet kan ta upp till 3-6 månader.

Viss rodnad kan synas på huden i upp till 6 veckor efter behandlingen. Det är viktigt att skydda den behandlade huden med hög solskyddsfaktor de 3 första månaderna efter avslutad behandling för att undvika risk för hyperpigmentering etc.

OBS! Risker med behandling: sårinfektion, dålig sårläkning, hyperpigmentering (spf 50 ska användas i minst 3 månader efter).


Resultat:

Beroende på hudtyp, ålder, område och behandlingens intensitet är resultatet individuellt. Personer med mycket överflödshud kan behöva flera behandlingar, eftersom man bara kan strama åt en viss mängd hud vid varje behandlingstillfälle. 2-4 behandlingar har visat sig vara optimalt för personer med väldigt mycket överflödig hud.


Fördelar jämfört med kirurgi:

Snabb läkning och återhämtning. Du kan gå till jobbet direkt efter!

Ingen risk för ärr eller infektioner.

Ingen risk för att ta bort för mycket hud.

Hudkvalitén på det behandlade området stärks.