Microneedling


Microneedling terapi är den perfekta behandlingen som tar sig an utmaningarna i dagens livsstil genom att förnya huden och därigenom uppnå en fräschare utseende vid varje tillfälle.


Den stimulerar hudens kollagenproduktion och regenerering samt jobbar på och minskar uppkomsten av rynkor, ärr, solskador, pigmentfläckar, stora porer och bristningar.

Symptomen på åldrande, bildandet av rynkor på huden, är relaterade till mängden kollagen i hudens mellersta lager. Dermis(Läderhuden)

är 0,5mm till 3mm tjock och är flera gånger tjockare än epidermis. Med åldrandet minskar mängden kollagen, huden torkar ut. För att bromsa det, är det nödvändigt att ständigt regenerera kollagen och behålla dess kvantitet. Näringselement som peptider är nödvändiga för detta. De kan appliceras på hudens yta, men på grund av dess dåliga permeabilitet kommer endast 0,3% av de applicerade aktiva substanserna att absorberas. Det är därför det är nödvändigt att möjliggöra och förbättra deras penetration genom huden som vi lyckas göra just med Microneedling.


Målet med Microneedling i processen för föryngring av huden är att öka aktiviteten hos fibroblaster, som är celler vars ansvar är produktion av kollagen, elastin och hyaluronan i huden. Den hjälper även med applicering av en full koncentration av aktiva substanser som är nödvändiga för att återställa frisk och ungdomlig hud.På grund av hudens skyddande funktion kan mer än 99% av de stora näringsmolekylerna i produkterna inte passera genom hudens skyddsbarriär. Lösningen på det problemet är mikronålar, som gör det möjligt för huden att på ett naturligt sätt öka genomträngligheten så att den uppnår maximalt utnyttjande av aktiva ingredienser i epidermis och dermis.

Det har bevisats att efter behandlingen med mikronålar ökar preparatets penetration upp till 40 gånger och det har kliniskt bekräftats att kollagennivån ökar med 100 %.


Microneedling med mikronålar är en säker och effektiv metod för föryngring, förbättring av hudstruktur, minskning av rynkor och ärr.


Vad kan du förvänta dig?

De första resultaten i form av uppfräschad, jämnare, stramare och renare hud är synliga efter några dagar, och de verkliga resultaten av kollagensyntesen är synliga efter 3 veckor, eftersom kollagenfibrer och kapillärer behöver tid för att bildas. Detta skillnad händer redan efter första behandlingen men för det bästa resultatet är det rekommenderat att göra mellan 3-5 behandlingar för anti-age och upp till 6-8 behandlingar för svårare ärr.

Eftersom det är en metod som fungerar genom att stimulera naturliga regenereringsprocesser på ett djupt sätt i huden, kommer resultaten att förbättras mer och mer med tiden.

Processerna för naturlig förnyelse tar upp till ett år efter den sista behandlingen med mikronålar.


Olika områden och delar av kroppen behandlas, så priset kan variera beroende på detta. Det är obligatoriskt att boka en konsultation som kostar 200kr, men kan vara kostnadsfri vid inbetalning av minst en behandling under konsultationen.


Några av behandlingseffekten:

• Den återställer huden med en anti-aging effekt, produktion av kollagen och förbättrad elasticitet

• Minskar fina linjer och rynkor

• Tar bort pigmenteringen

• Lindrar bristningar

• Minskar acneärr, operationsärr och allmänna kroppsärr, m.m.


Det finns några olika typer av Microneedling som vi jobbar med beroende på hudbehovet, förutsättningar samt det önskade resultatet. Några av de är

BB glow, Klassisk Microneedling, Medicinsk Microneedling.Vad ska man tänka efter microneedling? 

Man ska inte sola närmaste månaden, du ska inte svettas 48h efter behandlingen, undvik dammiga områden 48h efteråt, undvik makeup i 48h, undvika bad, bastu och att simma i t.ex havet. Du ska inte röra ansiktet med fingrarna. Microneedling orsakar en kontrollerad sårskada på huden, så tänk på att ta hand om och var försiktig med din hud första tiden efter en behandling.


Behandlingen är inte rekommenderad för diabetiker, patienter som äter blodförtunnande läkemedel, svårt sjuka patienter eller patienter med pacemaker samt gravida och ammande kvinnor.