Hedblomster

05.09.2022

HEDBLOMSTER (lat. Helicrysum italycum) har nyligen varit en mycket populär växt, men dess odling har pågått i århundraden. Populariteten är faktiskt en följd av den ökade medvetenheten om vikten av denna blomma som många i världen kallar odödlig: immortelle.

Till och med Cleopatra upptäckte fördelarna med denna blomma, som hon använde i krämer mot åldrande. De gula blombollarna från denna medelhavsmedicinska växt vårdas också av våran KMT biocosmetics, som använder Hedblomster som en hudvårdspreparat. Det används främst i anti-aging produkter eftersom det minskar tecken på åldrande.

Utöver sin effekt på rynkor har hedblomster en påverkan på både hudens hälsa såsom den jobbar mot rosacea och eksem samt mot mörka fläckar.

Dess eterisk olja har en specifik, örtig doft därför produkter som är baserade på hedblomster har en lugnande effekt både på kroppen och sinnet. De aktiva ämnen från växten erhölls tidigare genom maceration- processen, att blötlägga den färska växten i olja, och vi använder hedblomster macerat i produktionen av produkter för ansiktet och kroppen.

Tillsammans med maceration destilleras hedblomster en hel del med. Hedblomster hydrolate (vattnet som blir kvar efter att den eteriska oljan separerats) är perfekt för att återfukta mogen hud, men också för att ta bort svullnad, hematom, mörka ringar och ytliga blodkärl.Hedblomster i daglig hudvård;

1. Väck din hud på morgonen med hedblomster hydrolat, som återupplivar och återfuktar den.

2. Applicera en Hedblomster anti-age dagkräm, som också är en idealisk bas för smink. Den goda nyheten är att Hedblomster kräm passar till alla oavsett hudtyp eller ålder!

3. På kvällen, applicera Hedblomster ansiktsbalm eller kombinera Hedblomster anti-age ansiktsoljan med Hedblomster kräm, var särskilt uppmärksam på området runt ögonen och glöm inte nacken och dekolletage. Vårt balm innehåller ekologiskt sheasmör, som återfuktar huden utan att täppa till porerna, så att din hud kan återhämta sig medans du vilar.

Du kan ta hand om din kropp med Hedblomster anti-age body balm, som ger huden näring på djupet och gör den långvarigt mjuk och återfuktad. Sammansättningen av detta smör är självklart 100% ekologiska ingredienser; kakaosmör och hedblomster macerate...

Webshop: www.kmtbiocosmetics.se