Druvkärnolja i kosmetika

23.08.2022

Druvkärnolja är en viktig ingrediens i många anti-aging hudvårdsprodukter. Tack vare dess antioxidantegenskaper kan druvorna bromsa åldringsprocess, det vill säga genom att ge oss näring både inifrån och utifrån och hjälper till att hålla kroppen ung.Just de fröna som vi tidigare slängde när vi åt, var vi omedvetna vid tidpunkten om hur värdefulla de är och hur de är den mest användbara delen av druvan. 

Fröet, som en källa till liv, lagrar alla ingredienser av högsta kvalitet i sig för att upprätthålla och genomföra reproduktion. Svarta druvkärnor är, förutom att de är fulla av antioxidanter, den rikaste källan till vitamin E. Mer exakt innehåller de 50 % mer E-vitamin än någon annan källa som vi kan hitta i naturen. Förutom vitaminer innehåller de resveratrol, som bidrar till ungdomlighet i ansikte och kropp samt bibehåller hudens elasticitet.

På grund av dess värdefulla egenskaper används druvkärnolja i kosmetika för mogen hud, det vill säga i anti-aging kosmetika. Den behandlar inte bara befintliga tecken på åldrande som rynkor, utan också fungerar förebyggande för att stoppa för tidigt åldrande av huden. Din hud kommer att tacka dig om du vårdar den med produkter baserade på detta overkliga frö. 

Just därför har vi på KMT biocosmetics skapat en kollektion av kosmetiska produkter baserade på svarta druvkärnor. Linjen innehåller en Citronmeliss anti-age dag- och natt ansiktskräm, en energigivande Energizing massage bar och en Anti-age peelingtvål för kroppen. Nyfiken? Ja, testa och njut...!